Dan is Sevilla dus een dag eerder aan de beurt. We hebben hier afgesproken met onze vrienden Paula en John en als we rond 5 uur aankomen zien we hun camper al staan. Zij zijn eerder deze dag al gearriveerd en hebben al een eerste verkenning van de stad achter de rug. Omdat het intussen hard is gaan regenen, besluiten we om maar bij ons in de camper te eten. Het wordt heel gezellig en we praten lekker bij onder het genot van allerlei lekkers.


Donderdagmorgen (8 maart) gaan ook wij de stad in. Paula en John zijn al vroeg op pad gegaan omdat ze een rondleiding met gids wilden doen. We lunchen in een heerlijk Spaans Tapa barretje en doen dat later ook nog een keer met P en J. Sevilla is een heerlijke stad met een rijke verzameling aan prachtige gebouwen en heerlijk om rond te lopen. De grote cathedraal is het middelpunt van de stad en daarom heen veel prachtige gebouwen in allerlei vormen en grootte.


Veel toeristen, maar niet vervelend druk. Waar veel toeristen zijn, ga je ook veel horeca vinden, maar dit is volgens mij wel de stad met de meeste restaurantjes en barretjes per km2 in Europa !! En alles is goed bezet, zowel tijdens de lunch als in de avond. Het verschil met 40 jaar geleden is dat je nu wel overal vanaf 19 uur kunt eten. Dat was toendertijd pas vanaf 22:00 uur en de Spanjaarden gaan nog steeds op dat tijdstip eten. Dat is natuurlijk kassa voor de restauranten, want de toerist eet vroeg en de Spanjaard laat, zo verkoop je een tafel 2 of zelfs 3 keer per avond.


Wij kiezen voor een tapas restaurantje in een smal achteraf straatje. Veel Engels sprekenden binnen, dus het zal wel in een of andere gids staan waar Engelsen in kijken. Wij genieten van allerlei heerlijke en soms verrassende hapjes. Rond elf uur zijn we terug bij de camper en duiken gelijk in ons mandje. 


Vrijdag gaan we met z'n vieren de stad in, maar als we de lange rijen voor de toren van de Cathedraal zien laten we de beklimming aan P en J over. Wij zwerven lekker een beetje door de stad en komen bij het Flamencomuseum in de buurt. Lief heeft nog ergens een 20% kortingsbon en dus gaan we naar binnen. Hier totaal geen wachtrij, maar wel een heel interressant museum over de geschiedenis van het ontstaan van deze mooie dans. Tijd voor een Tapa !! We zetten koers naar het leuke straatje waar we gisteren ook goede tapa's hadden.


Het is intussen gaan regenen en omdat we onderweg heel veel leuke kleine winkeltjes zien, schuilen we regelmatig even en kijken naar een stukje historie. Dit soort winkeltjes zag je ook bij ons in onze vroege jeugd. Pure Nostalgie van breiwinkeltjes met heel veel wol en aanverwante artikelen, maar ook een zaak met heel veel kleurrijke stof op rol. Hier kun je waarschijnlijk de mooie Flamenco jurken van maken !? In een winkeltje met ham, kaas en noten kopen we een mooi stuk schapenkaas. 


Uiteindelijk komen we in een oude Sherry winkel/handel, waar een heel leuk tapas barretje in zit. Stoelen vindt je er niet. Iedereen staat aan de bar of aan een hoge tafel. Heel gezellig. Wij zijn er net voor enen en dat is net voor het begin van de siesta. Dat is het tijdstip waarop de Spanjaarden wat gaan eten. We genieten van onze tapa's en ook van de gezellige drukte om ons heen. Het bruist en je ziet iedereen heerlijk met elkaar keuvelen onder het genot van een hapje en drankje. Hoe anders dan bij ons !!


Rond vijf uur gaan we weer met z'n 4en op stap. Deze keer willen we Paella eten en daarna hopen we wat live Flamenco muziek en dans te vinden in een van de vele barretjes. Met name Paula en ik hebben onze zinnen gezet op een lekkere pan paella, maar dat blijkt nog niet mee te vallen aan deze kant van de rivier. We hebben namelijk gelezen dat in de populaire wijk Triana, aan de Westkant van de rivier, er wat tentjes zijn waar locals de Flamenco dansen. Na de maaltijd in een zeer druk restaurant, waar voornamelijk locals komen, gaan we op zoek. Gelukkig horen we al gauw de bekende klanken en duiken een barretje met een dansvloer in en ja hoor, er wordt volop gedanst. Zowel mannen als vrouwen zijn lekker aan het oefenen. Twee muzikanten zorgen voor een sfeervol geheel. Rond 01 uur houden mijn lief en ik het voor gezien. P en J volgen ons een uur later, horen we de volgende dag, maar ja, zij zijn dan ook 10 jaar jonger he !!