Zondag 1 april

"verliest Alfa zijn bril"

Vandaag is het een drukke dag voor ons (vooral voor de mannelijke helft) !!

- Het 1 april feest in Brielle

- 1e Paasdag

- De Ronde van Vlaanderen Heren (ik kijk de hele dag, al vanaf 10:00 uur deze morgen op Belgie 1

- De Ronde van Vlaanderen Dames (150 km koers en te volgen op de 2e Belgische zender (Canvas)

- Ons zondagmorgen ontbijtje, deze keer met een extra gekookt eitje


Ja jullie zien dat het zwerversleven niet zo relaxed is als de meesten van jullie denken haha !!

Ik denk dat ik morgen maar een rustdag neem. 


Over pasen en rustdagen gesproken: gisteravond begon er een man met een bosmaaier het stuk braakliggend terrein naast ons te kortwieken. Gelukkig niet het hele stuk, want op ca. 30 meter van onze camper hield hij het voor gezien. Hij had toen in 2 uur tijd ongeveer een stuk van 20 bij 20 gemaaid en toen hij stopte was het 8 uur ' s avonds. Maar aangezien er ook een kleine traktor met een ploeg was bijgezet, deed ons het ergste vermoeden. En ja hoor, vanmorgen rond 10 uur kwamen er twee vastbesloten mannen op de traktor afgestapt. De vloeistoffen werden gecontroleerd en de machine werd gestart, maar tot onze opluchting kwam het niet tot ploegen, want na veel heen en weer geloop met allerlei simpel gereedschap, werd de ploeg afgekoppeld. De traktor werd naar een ander apparaat gereden, wat lijkt op een maaier, maar ook daar werd na veel gedoe geen succes geboekt. Intussen is het dus weer rustig naast ons. We denken dat het tijdelijk is, want ze zijn in een oude peugeot 205 diesel met veel gepruttel vertrokken. Waarschijnlijk missen ze iets en gaan dit proberen op 2e Paasdag te fixen. Wordt vervolgd.


Het is rusig gebleven op het landje naast ons en zo hebben we kunnen genieten van de Wielerronde van Vlaanderen. Zowel bij de dames als bij de heren een Hollandse winnaar. Anna van der Breggen en Nicky Terpstra waren beiden na een indrukwekkende solo de terechte winnaars. We keken op de voortreffelijke Belgische zenders, waar eerst de dames en vervolgens de heren waren te zien. Ieder op hun eigen zender. Kijk zo hoor je sport uit te zenden, dan kun je tenminste zelf kiezen waar je naar kijkt.


Rond 17:30 plaatselijke tijd maakten we nog een mooi ommetje van 7 km. We klommen via een leuke route met heerlijke stille weggetjes naar ruim 580 meter en genoten van de mooie uitzichten. Zo kwamen we langs een afgelgen huisje waar de hele familie buiten onder een afdak lekker zat te eten. We groeten altijd naar iedereen die onze richting uitkijkt en werden prompt uitgenodigd om iets te drinken. We sloegen het aanbod vriendelijk af omdat we al aan de late kant waren en nog een km of 4 terug moesten lopen over onbekende weg. De spelende kinderen zwaaide ons nog enthousiast na.


Na 1,5 uur zijn we weer terug en we maken een eenvoudige doch voedzame spaghetti. Morgen staan we hier weer al 5 nachten en wordt het tijd om weer een ander stukje Portugal te gaan ontdekken. Ook dit stukje Portugal vonden we geweldig. Heerlijk wandelen hier en los van de 2 uur herrie van de bosmaaier gisteren was het hier heerlijk landelijk en rustig. We genoten van dit stukje Portugal wat ons deed denken aan onze vroege jeugd.

En zo is er al weer een mooie week voorbij. We doen heel weinig voor ons gevoel, maar de tijd lijkt veel sneller te gaan dan thuis.