We rijden rond 10:30 uur weg van onze CP en terug naar Larach en via Glendaloch rijden we via weg R756 omhoog naar Wicklow Gap. Het uitzicht is erg mooi, mede dankzij het mooie weer en een strak blauwe lucht. De weg kronkelt en daalt heel mooi af naar een heel groot kunstmatig meer met de naam Pollaphuca reservoir. Nu passeren we het plaatsje Valleymount op weg R758. We vinden een plaatsje om een kop koffie te maken. We pakken de kaart erbij en maken een plan. Het is prachtig weer en waar zullen we heen gaan ?


Een rondje Ierland is makkelijk gezegd, maar hoe vul je dat in ? Cultuur, natuur, muziek ? Wij gaan voornamelijk voor de natuur, maar je kunt Ierland natuurlijk niet aandoen zonder cultuur, dus we maken een mixje van ca. 80% natuur, 15% cultuur en 5% culinair/muziek, want we hopen natuurlijk wat live muziek in een Ierse pub mee te maken. We zetten koers naar het zuiden via de N81 en N80 naar Enniscorthy. Steeds langs de rivier Slaney. Mooie soms goede wegen, maar vaak ook kronkelig en smal. Gelukkig weinig verkeer, maar het is echt even goed opletten als er een truck als tegenligger komt.


Gelukkig rijden de meeste Ieren tot nu toe redelijk relaxed. De wegen worden gemarkeerd door veel groen, wat tot op de weg groeit en wordt gesnoeid door het vrachtverkeer. Vaak rijdt je echt door een boog van groen, mooi, maar altijd oppassen. Er is geen berm of vluchtstrook waar je even kan corrigeren. persoonlijk vindt ik het erg mooi, maar ik kan me zo voorstellen dat mijn lief af en toe de billen stevig samen knijpt.


Na Enniscorthy pakken we de N30 naar New Ross en vandaar de R734 naar Hook Lighthouse na het plaatsje Slade (Churchtown). De vuurtoren is volgens de beschrijving de oudste vuurtoren ter wereld en wel 800 jaar geleden gebouwd !! En hij werkt nog steeds. Bovendien is hier een schitterende gratis CP met een fantastisch uitzicht over zee. Omdat we op een landtong zitten is er uitzicht van pak m beet 270 graden zee. Wij staan met onze neus naar het westen, richting Waterford. Dat zal waarschijnlijk onze volgende bestemming worden.